Csak az emberélet olcsó!

 • Izraelben 2020-ban a lakosság 11,55 százalékát, azaz 950.000 embert oltották be.
 • Hány embert oltottak be Magyarországon?
 • December 28-án kelt adat szerint pontosan 1094 egészségügyi dolgozó kapta meg a védőoltást.
 • Miért ez a hatalmas különbség?
 • Izraelben kiszámolták, hogy sokkal olcsóbb drágábban megvenni a vakcinát, s ezzel gyorsabban visszaállítani a gazdaságot a normál működésre, mint várni egy fél évet és közben eltemetni még tízezer embert. Lehet, hogy Magyarországon is kiszámolták, hogy újabb tízezer halott újabb 54 milliárd megtakarítás a nyugdíjkasszának.
 • Volt rá pénzük. Akadt olyan gyártó, akinek 30 dollárt fizettek darabjáért, miközben az EU, az adatok szerint 1,78 euró és 18 dollár közötti árakon szerzi be az oltóanyagot adagonként.
 • Magyarországnak lett volna rá pénze?
 • Erre volt! A kormány tavasszal létrehozta a Gazdaságvédelmi Alapot 1346 milliárd forinttal. Pl. ebbe az alapba került az önkormányzatoktól elvett gépjárműadó is. De még véletlenül sem a gazdaság védelmére, vagy vakcina vásárlásra fordította, hanem eltapsolták (lenyúlták) az egészet. Többek között motorverseny pályára 20,4 milliárd, 10 milliárd forint ment a sportakadémiák támogatására. Több mint 3,5 milliárd forint jut kiemelt sportegyesületek működésének támogatására, közel 3,4 milliárd forint pedig az ő sportlétesítményeik fenntartásának és üzemeltetésének támogatására. Az MLSZ kap 3 milliárdot, a korcsolyázó szövetség félmilliárdot, a természetjáró szövetség 450 milliót.  
 • 3 milliárd felújítási pénz a „tegnapelőtt” átadott FTC stadionra.
 • Havi 9 milliót fizetni egy NB III-as albán csatárért Felcsúton (https://foci.444.hu/2021/01/02/vagyonokert-focizik-a-felcsut-nb-iii-as-tartalekcsapataban-az-alban-csodaszelso
 • És a végére ismét egy szégyenteljes „szájeri” képmutató magatartás! A kormány megtiltotta az önkormányzati adók emelkedését. Az indokolás szerint ezzel a „koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került magyar vállalkozásokat, a családokat és a lakosságot segíti”.
 • Fogadjuk el ezt az indokolás! Olyan rendes kormányunk van. Akár igazuk is lehet. És akkor mi történik hirtelen? Ez a jó állam lenyúzza a bőrt a vállalkozásokról és az emberekről.

Durván drágulnak a postai díjak! A cégek átlagosan 8,5 százalékkal magasabb postai díjakat kénytelenek kifizetni, de a lakosság sem ússza meg. A leggyakrabban használt belföldi közönséges levél díja 10 forinttal lesz drágább. Az elsőbbségi levél ára 15 forinttal nőtt. De jelentősen emelkedett az ajánlott, vagy tértivevényes levél ára is

 • Autópályamatricákért közel 4%-kal kell többet fizetni.
 • Ami eddig ingyen útszakasz volt, most fizetős lett!

M25 (M3-Eger összeköttetés), 
M85 folytatása Sopron gyorsforgalmi bekötése,
M4 Pest megyei összeköttetése az M0-ás körgyűrűtől Abonyig,
M4 Berettyóújfalutól a román határig tartó szakasza,
M76 első közel hat kilométere az M7-től Balatonszentgyörgyig.

Vajon a postai szolgáltatásokat és az utakat, nem a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került magyar vállalkozások, a családok és a lakosság használják?

Úgy tűnik Magyarországon minden drága, csak az emberélet olcsó!

Közzétéve: apolgimegmondja

Az Index bedarálása után itt folytatódik "a polgi megmondja" blog.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Create your website with WordPress.com
Kezdjük el
%d blogger ezt szereti: