A bátrak földje

A Telex hírportál hívta fel a figyelmet arra, hogy az egyik budai étkezdében csúcsidőben olyan a hangulat, a kiszolgálás, és a tömeg, mint a járvány előtt. A Kacsa utcai menzára a néhány száz méterre található Külügyminisztériumból, és abból az irodaházból is járnak enni, ahol az étkezde is található.

Az épületben olyan cégeknek vannak irodái, mint a Diákhitel Központ, a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Nemzeti Filmiroda, de itt székel Orbán Ráhel design ügynöksége, a Magyar Divat & Design Ügynökség is. De nem csak az irodaházban vagy a Külügyminisztériumban dolgozók ehetnek itt, hanem gyakorlatilag bárki, aki az utcáról esik be.

Ez azért van, mert a hely üzemi étkezdének minősül, ami azt jelenti, hogy alkoholt nem árulhatnak, és csak 4 órás nyitvatartási idővel dolgoznak.

A lap azt írja, mindez teljesen szabályos, a Magyar Közlönyben erről csak annyi rendelkezett, hogy „az üzemi étkezdék nyitva tarthatnak”, a NAV szerint az sem kell, hogy zárt legyen az étkeztetés, azaz, hogy ott kizárólag a saját alkalmazottak étkezhessenek.

Vajon másoknak is ez lehet a túlélés kulcsa?

Mindenesetre kíváncsian várom a Sződligeten ma megnyitott üzemi étkezdének a sorsát. Vajon az Üvegház menza is megteheti azt, amit a NER-es oligarchákat kiszolgáló menza megtehet? Sződliget mindig a bátrak földje volt. Bátran kiállunk az igazságosság mellett.

Egyébként tegnap kapott egy telefonhívást egy olyan ismerősöm, akinek a Ráday utcában van egy étterme. „Kedvesen” érdeklődtek tőle, hogy vajon eladó-e az üzlet? Lehet, hogy hamarosan kap egy visszautasíthatatlan ajánlatot?

#tegyünkavendégvárókért

Közzétéve: apolgimegmondja

Az Index bedarálása után itt folytatódik "a polgi megmondja" blog.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Create your website with WordPress.com
Kezdjük el
%d blogger ezt szereti: