Blog

Vízhiány okozza a migrációt!

Összeadást és kivonást számtan órán tanultam még az általános iskola alsós osztályában. Áldott emlékű tanítónőm valamit nagyon rosszul csinálhatott, mert nem értem a vízművek számait. Összeadom, kivonom, de sehogy nem stimmel az egyenlet. Az egyik oldalon valahogy mindig nagyobb a szám áll, mint a másik oldalon. Van egy adott kapacitás, azaz ekkora üzemmérettel napi 6600m3Bővebben: “Vízhiány okozza a migrációt!”

Beléptem az egyházba

Régi kapcsolatban vagyok Iványi Gáborral és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséggel. Csodálattal és tisztelettel néztem azt a karitatív munkát, amit végeznek. Még inkább elmélyült a tisztelet, mikor megtudtam azt, hogy összesen 40 intézményt, köztük óvodákat, általános iskolákat, középiskolákat üzemeltetnek országszerte. A közoktatásban mintegy 3 ezer gyerek taníttatásáról gondoskodnak, és nemcsak oktatási tevékenységet végeznek, hanem sokszor családsegítőBővebben: “Beléptem az egyházba”

Kultúragyilkolás Verőcén

De ha elolvassa ezt az írást rájön, hogy ennél sokkal nagyobb a baj. A magyar kormány visszavonta a Limes világörökségi jelölését, egy évtizedes munka ment kárba és csúnyán átverték a jelölésben partner országokat. Mi az a világörökség? Az ENSZ Oktatási Tudományos és Kulturális Szervezete, azaz az UNESCO 1972-ben fogadta el az úgynevezett Világörökség-egyezményt, amelynek céljaBővebben: “Kultúragyilkolás Verőcén”

Merénylet a vidéken élő magyar emberek ellen!

Menekülnek a dolgozók az egészségügyből. Tavaly november óta tiltja egy jogszabály, hogy az egészségügyi dolgozók a veszélyhelyzet ideje alatt felmondjanak, ám ez a korlátozás június 15-től megszűnik. A szakdolgozók több mint fele távozni készül az egészségügyből – derül ki a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) frissen lezárt felméréséből.1200 válaszadó nyolc százaléka a nyugdíjazását, míg további 48Bővebben: “Merénylet a vidéken élő magyar emberek ellen!”

Választani kell!

Az egyik lányom most érettségizett. Tovább akar tanulni. Szerintem sikerülni is fog neki, mert okos és öntudatos és kitartó. Aggódva várom a ponthatárokat, de már lélekben arra készülök, hogy vajon sikerül neki kollégiumi helyet szereznie. Biztosan sokan gondolkodunk így ezekben a hetekben. És akkor itt ez a kínai kémegyetem, amelynek megépítése a Diákváros kollégiumait ellehetetlenítenéBővebben: “Választani kell!”

Csapdába került Vác?

2020-ban a kormányzat a járvány közös teherviselésére hivatkozva 150 milliárdnyi bevételt vett el a magyar települések önkormányzataitól. A miniszterelnök akkor azt ígérte, hogy érdemi egyeztetések után érdemi kompenzációt kapnak az önkormányzatok. Nos, ebből az lett, hogy a 150 milliárdos elvonást 23 milliárddal gondolták „kompenzálni”. Ha ez nem lenne elég, akkor ezt megtetézte a pártállam egyBővebben: “Csapdába került Vác?”

Településeink kifosztása nem kormányzás

Hamarosan megkezdődnek a tavaszi felújítási munkálatok. A korábbi években évi 100 millió forintos fejlesztéseket tudtunk finanszírozni. Ennek köszönhetően Sződliget a régió egyik éltanulója lett. Ez megmutatkozott az ingatlanok piaci árában is. Egy évtized alatt történt meg az, hogy a váci járásban a sződligeti ingatlanok lettek a legdrágábbak. Házaink értéke minimum megduplázódott. De most a kormányBővebben: “Településeink kifosztása nem kormányzás”

Sződliget az első helyen!

Néhány éve történt, hogy Vác egyik külső kerülete – amelyet Vác-délként ismernek a legtöbben – le kívánt válni a városról és Sződligethez akart csatlakozni. Az indokuk az volt, hogy Vác nem foglalkozik velük. Talán azért, mert perifériális az elhelyezkedésük, talán azért, mert nincs pénz a költségvetésükben útépítésre. Hiába épülnek sokmillós házak, hiába költöznek oda kisgyermekesBővebben: “Sződliget az első helyen!”

Tömeges migrációra hivatkozva

Cseng a telefon. Felveszem. Egy férfihang érdeklődik, hogy a lakcímbejelentést hogyan intézheti el? Elmondom, hogy néhány éve a feladatot elvette az állam. Sajnos el kell mennie a legközelebbi városba, megkeresni a kormányhivatalt és ott intézheti az ügyet. Vagy akár idehozhatja nekünk is és postán feladva elküldjük a kormányhivatalba, ahonnan majd postán küldik a címére. EnnekBővebben: “Tömeges migrációra hivatkozva”

Betöltés…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Follow My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.

Create your website with WordPress.com
Kezdjük el
%d blogger ezt szereti: